Baklusten kom tillbaka igår och här är resultatet. En nyttigare chokladkaka bakad på svarta bönor, utan mjöl och nästan utan socker. Istället är den sötad med dadlar. Den blev riktigt god och kladdig för att vara nästan sockerfri. Nästa gång ska jag testa att ha i banan också. Receptet hittade jag på flera ställen och gjorde om det lite. Här är min variant.
Chokladkaka med svarta bönor
1 burk (400 g) kokta svarta bönor
7 dadlar (urkärnade)
1 dl havregryn
2,5 msk kakao
3 msk kokosolja
½ msk kokossocker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 msk grädde
1 dl hackade hasselnötter
ev kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Mixa bönorna och därefter dadlarna. Blanda ihop till en slät smet.
2. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna och blanda bra.
4. Smörj en form med kokosolja, och strö över kokos eller kakao i formen.
5. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Klart!