En mandeldränkt och saftig kaka som man lätt blir beroende av. Bra alternativ till att baka egna mazariner eftersom just det projektet tar en evighet och den här kakan är minst lika god. Tack Marie för receptet! I receptet är det kaffekoppar som mått, de motsvarar ca. 1,75 dl. (Ursäkta dålig bildkvalitet, riktiga kameran var på laddning).
Mazarinkaka med glasyr Ca. 24 bitar
3 ägg
3 kkp strösocker
3,75 kkp vetemjöl
250 g skivat smör
1,75 kkp mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mald mandel
1 tsk bittermandelolja
Glasyr:
2 dl florsocker
Lite vatten eller citronsaft tills konsistensen blir bra
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel.
3. Dela smöret i mindre bitar och rör ner i mjölet tills det blandat sig bra.
4. Rör ihop äggsmeten med mjölet och rör sist ner mjölken.
5. Häll i en smord och bröad långpanna, ca. 30 x 40 cm.
6. Grädda i 25 min.
7. Låt svalna och gör glasyren. Bred över glasyren och strö över strössel.
Klart!