En kaka i ugnen

Mozartkulor!

Av enkakaiugnen - 2015-12-21 18:49

 

I år blev det julgodisbak med mamma. Det hade vi alltid som tradition när jag var liten så vi återupptog den kan man säga. Vi gjorde en hel del, bland annat chokladkola (den godaste jag vet!), daimkonfekt, tomtenougat och de här mozartkulorna. Vi smaksatte några av dem med konjak också, det gör man ju som man vill med. Goda blev de i alla fall. Här är receptet.


Mozartkulor ca. 30 st

125 g nougat

250 g marsipan

150 g god choklad

Ev. lite konjak som smaksättning (droppa i så fall i marspianen och arbeta in den innan du börjar).


Gör så här:
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen.
2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar och rulla dem till bollar.

3. Platta ut bollarna och klä in en nougatkula i marspianen.
4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
med bakplåtspapper under.

Garnera ev. med strössel

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards