Äntligen en sockerfri kaka som fick lite höjd och bra konsistens. Det är kärleksmums utan mjöl och socker. Den är gjord på kokosmjöl (mixade kokosflingor i brist på riktigt kokosmjöl) och lite majsmjöl för konsistensens skull. Det söta kommer från bananer och agavesirap, både i kakan och glasyren. Glasyren är jag lite extra imponerad av, blev superbra konsistens och smakar väldigt tryffellikt. En god, nyttigare chokladkaka helt enkelt. Receptet kommer från PT-fia från början men jag fick göra om lite pga brist på ingredienser men det blev bra ändå. Här är min variant.
Glutenfria kärleksmums
3 ägg
1,5 banan
3 msk kokosolja
3 msk philadelphiaost
2 msk agavesirap
1,5 dl kokosmjöl (jag mixade kokosflingor till ett mjöl)
0,5 dl majsmjöl
5 msk kakao
4 tsk bakpulver
salt
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mosa bananen lite och mixa den med mixerstav i en skål. Mixa ner äggen och därefter olja, philadelphioa och sirap till en slät smet.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
3. Smörj och bröa en form (ca. 22 cm i diameter)med kokosolja och kokosflingor.
4. Grädda i ca. 15-20 minuter tills kakan inte är kletig längre. Låt den svalna.
Glasyr:
75 g mörk choklad
50 g smör
3 msk philadelphiaost
4 msk agavesirap
1 msk kaffe
Gör så här:
1. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull.
2. Ta bort från värmen några minuter och rör ner övriga ingredienser. Rör till en slät kräm och ställ i kylen en stund så den tjocknar lite.
Bred ut den över kakan och garnerna med kokosflingor.