Det är lustigt hur samma frukt kan smaka så olika, beroende på hur den äts. Jag har så svårt för konserverad ananas, men jag älskar den färsk. Då är den ju som godis. Extra god blir den om den grillas, som i den här efterrätten. Hittade receptet på Alltommat.se och det är en riktigt fräsch och somrig efterrätt. Passar ju fint om man grillat och bara vill ha något lättsamt till efterrätt. Väldigt lättlagat också så den är värd ett försök. Särskilt nu när man vaknade en dag och det helt plötsligt var sommar och 20 grader varmt ute.
Passionsfruktsyoghurt med grillad ananas 4 portioner
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl turkisk yoghurt
½ ananas
4 passionsfrukter
Gör så här:
1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Blanda i yoghurt. Smaka av och söta mer om du vill.
2. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Lägg inkråmet i fyra glas. Skeda över yoghurtblandningen.
3. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i stora bitar. Grilla dem ca 1 minut på varje sida. Lägg några bitar ananas på yoghurten och servera.