Vi skulle ha haft kalas idag och firat världens bästa 1-åring! Det skulle vi förra helgen också men förkylningarna förföljer oss så inget kalasande än. Kakor finns det däremot i mängder i väntan på ett kalas som förhoppningsvis blir av nån gång framöver. Man vill ju fira det finaste man har! De här kladdisarna hittade jag på Jennys matblogg och det slår ju sällan fel med kladdkaka. I långpanna är ju en fördel också, då blir det ju en hel del.
Hittade recept på Jennys matblogg, gillar verkligen den! Kan tipsa om hennes fiskrecept också, de är verkligen jättebra! Har fått en ny och gladare relation till torsk på grund av Jennys mat. Så värt ett försök!
Det är kladdisarna också, riktigt goda! Här är receptet.
Kladdkaka i långpanna ca. 24 små bitar
Smör & ströbröd till formen
3/4 dl vetemjöl
2, ½ msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad (blandade i hälften mjölklchoklad)
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt mjukt smör
100 gram hackad valfri kvalitetschoklad
Gör så här :
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en form 20*30 cm.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.
2. Smält chokladen över ett vattenbad.
3. Vispa det rumsvarma smöret med socker, vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet.
4. Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen.
5. Blanda sist ner de hackade chokladbitarna.
6. Häll smeten i smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter. (Tiden är beroende av hur kladdig
och krämig du vill ha den, min var inne i 45 min)