En kaka i ugnen

Riktigt god kladdkaka!

Av enkakaiugnen - 2017-01-19 22:15

 

Det har saknats en kladdkaka här i arkiven, alltså en klassisk men choklad. Det finns en citronkladdkaka och kladdkaka i långpanna men en vanlig klassisk, lättbakad och sådär chokladigt kladdig kaka har inte funnits. Nu är det fixat för här är den. Från att chokladsuget sätter klorna i en, tills att man har kakan färdig har en halvtimme gått ungefär. Klart värt! Här är receptet, från Mitt kök.


Kladdkaka 10 bitar

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull.

3. Vispa ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
4. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det i äggsmeten och rör sist ner smöret.
5. Häll smeten i formen riv ev. över lite choklad.

6. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
Låt svalna innan du äter den.


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards