Testade att göra ett fröknäcke med mer havremjöl och bovetemjöl än jag använder i vanliga fall. Ville ha mindre frön för det blir mycket av det ändå. Det blev riktigt bra, men man får inte kavla ut det för tunt. Då blir det bara fras av allt. Kolla också när gräddningen är över att det verkligen är genomgräddat så det inte är mjuka partier någonstans. Är det fortfarande lite mjukt så gräddar man det bara en stund till så det hårdnar.
Mjölfritt havre- och fröknäcke
½ dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl havremjöl (vanliga havregryn som mixas till pulver)
½ dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
1/2 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Ev. 1 tsk brödkryddor
Ev. flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt olja och kokande vatten och rör ihop till en smet.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i ca. 40 minuter tills knäcket fått fin färg.
Frökexen till höger provade jag också häromdagen. Råkade dock salta två gånger så det blev mer som chips. Gott hur som helst.