Hittade ett recept på riktigt goda mjölfria frallor hos Baka Sockerfritt. Fördelen med den här typen av bröd är att de går så fort att baka. Det blev väldigt gott för att vara utan vanligt mjöl men jag saknade lite kryddor. Nästa gång ska jag använda brödkryddor, det brukar ju lyfta de flesta bröd. Väldigt bra konsistens också, så är man på jakt efter goda mjölfria bröd ska man absolut testa detta! Har gjort om receptet lite, här är det.
Solrosfrallor 4 st
1 ägg
1 msk olja
40 gram gräddfil
1/3 dl solrosfrön (ca. 0,75 dl malda solrosfrön)
½ msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mixa solrosfröna till ett mjöl och blanda med resten av de torra ingredienserna.
2. Rör ner olja, ägg och gräddfil och blanda noga till en deg. Låt svälla i ca 5 minuter.
3. Blöt händerna och gör ca 4 frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Rykande kaffe och nybakad fralla - oslagbart!