En kaka i ugnen

God kladdkaka med kokossocker!

Av enkakaiugnen - 2017-05-12 21:29

Testade en kladdkaka med kokossocker idag. Den blev riktigt god, kokossockret ger en lite karamelliknande mörk smak, lite åt anishållet men bara så man anar det. Den är gjord på havremjöl så det är varken vitt socker eller mjöl i den. Problemet då är att man får för sig att den är lite nyttigare och äter upp den nästan helt själv...

Kokossocker är ju däremot också socker, om än med lite längre GI och fler mineraler än vanligt socker om jag förstått det rätt. Måste baka mer med det eftersom det gav så god smak. Här är receptet, men något omgjort, från bloggen ensmaksak.com. Väldigt lättbakat också, en rör ihop-kaka. Hann göra den medan lilla trollet åt frukost, så fort gick det!

 

Kladdkaka med kokossocker 1 kaka (springform 24 cm i diameter)

125 g smör

2 dl kokossocker

2 ägg

2 dl havremjöl

4 msk kakao

2 krm salt

Ca. 50 g hackad mörk choklad (minst 70 %)


Gör så här:

Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme.

1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner chokladen.

2. Rör resten av ingredienserna och sist ägget som du vispat upp lite grann.

3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (24 cm) och skrapa ner smeten.

Grädda tills ytan precis stannar när du rör formen, ca 15 minuter.

Man kan grädda en halvsats av receptet i en mindre ugnsform också (tex 11 x 11 cm). Då tar det ca. 13 min. Så gjorde jag för att testa kakan.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards