Kladdiga rågcookies. Kanske inte ett recept man googlar efter men jag blev förvånad över hur goda de var. Man måste nog vara en chokladjunkie och gilla mörk choklad, men gör man det så är de helt perfekta ihop med kaffet. Glöm inte att strö över flingsalt. Inte riktigt klokt vad det lyfter chokladen! Här är receptet, från Mia Öhrn för Ica. Jag använde kokossocker istället för vanligt, det funkade lika bra.
Kladdiga rågcookies ca. 40 st
100 g smör
200 g mörk choklad (70%)
2 ägg
1 1/2 dl kokossocker (eller vanligt socker)
1 dl kakao
1 dl grovt rågmjöl
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
1. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och blanda ner hälften av den hackade chokladen. Spar resten av chokladen.
2. Vispa snabbt ihop ägg och socker för hand.
3. Vänd ner kakao, rågmjöl och chokladsmöret.
4. Vänd sist ner resten av den hackade chokladen. Låt smeten vila 5 minuter.
5. Klicka ut smeten till ca 40 bollar/bitar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar. Strö över lite flingsalt.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Kakorna ska vara lite kladdiga.