Den här kakan rör man ihop på 2 minuter. Hur enkel som helst och dessutom riktigt söt och god. Det blir en ganska liten kaka, räcker till ca. 6 personer. Här är receptet, från Lindas bakblogg.
Hallonkaka i brödform 6 portioner
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.
4.. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gärna vaniljsås, glass eller grädde till kakan.