Sylt, finns det nåt enklare att göra? Lägg allt i en kastrull, koka några minuter, sen är det klart. Dessutom slipper man all g´´elé och annat hemskt dom har i köpesylten. Även om jag har en stark förkärlek för köpt jordgubbsylt, särskilt på våfflor. Men det är en annan historia. Här är receptet på den krusbärssylt jag kokade idag. Tänker mig att den kommer vara perfekt på havregrynsgröten.
Krusbärssylt Ca. 5 dl färdig sylt
1 kg krusbär
5 dl syltsocker eller vanligt socker (för lösare sylt)
1 kanelstång
1 krm natriumbensonat (för konservering, kan uteslutas)
Gör så här:
1. Skölj och ansa krusbären och dela dem på mitten (hacka ihop dem lite).
2. Lägg i en kastrull med kanelstång och socker.
3. Låt koka upp och låt det sen puttra i ca. 15-20 minuter. Ta upp kanelstången och låt svalna något.
4. Strö över natriumbesonat och rör ut så det löser sig i sylten.
5. Häll upp på riktigt rena burkar och förvara i kylen.