Här kommer ytterligare en nyttig chokladboll, men denna gång lite matigare och lite mer mellanmålsaktig.
Funkar dock inte att ta med till skolan (kanske inte jobbet heller?) eftersom det är nötter i. Kom på det när det var för sent. Man kan ju däremot utesluta nötterna och använda solrosfrön eller havregryn istället om man vill.
Smaken blev riktigt god och det är inte så många ingredienser i, så den är lättbakad. Bara att testa! Receptet är framtaget av PT-fia, men jag gjorde om det lite.
Sockerfria chokladbollar med müsli Ca. 10 st
2 dl müsli
5 torkade dadlar
½ dl vatten och ½ dl kaffe
ca 4 msk kakao
1 dl valfria nötter
Kokos att rulla i
Gör så här:
1. Blötlägg muslin i vätskan.
2. Kärna ev. ur dadlarna och lägg ner tillsammans med nötterna och kakaon.
3. Mixa samman allt med en stavmixer.
4. Smaka av och känn av smeten. Lägg till mer kakao eller musli om du vill ha de mindre kladdiga.
5. Rulla till bollar och rulla i kokos. Klart!
Sen ett litet boktips också till alla bakglada eller till alla som gillar feelgodd-böcker. "Det lilla bageriet på strandpromenaden" av Jennie Colgan. Nu har jag visserligen inte läst ut den än så jag kan inte recensera den så, men jag kan säga att den ger väldigt mycket bakinspiration! Väl värd att lägga timmarna på en ledig dag, helst ihop med en kopp kaffe och något nybakat. Eller med en köpemunk med choklad. Kan längta ihjäl mig efter en sån!