Det här blev en vädligt smakrik kaka, lite höstig sådär med syrliga vinbär och muscovadosocker. Nu hade jag däremot inget sånt så det fick bli en blandning av chai-socker (socker med kanel och kardemumma), brun farin och vanligt socker. Gick fint det med och det blev väldigt kryddigt och gott. Gillar verkligen den här kombon av den söta kolasmaken och vinbär till,här finns den som rund kaka också: Vinbärskaka.
Vill man hellre göra rutor som jag gjorde idag, så kommer recepet här:
Vinbärsrutor ca. 20 st låga
150 g rumsvarmt smör
2 dl muscovadosocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 dl vinbär (går bra med både svarta och röda)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca. 20 x 20 cm.
2. Rör/vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggen.
3. Blanda mjöl, bakpulver, och kokos i en skål och rör sedan ner det i smeten.
4. Tillsätt mjölk och blanda väl.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 7 minuter.
6. Ta ut kakan och strö över vinbären. Grädda kakan i ytterligare 30 minuter. Känn med en sticka att den är klar.
7. Låt svalna lite och skär i rutor. Pudra över lite florsocker om bären är för syrliga.