En kaka i ugnen

Bästa hallonmuffinsen!

Av enkakaiugnen - 2018-05-11 12:18

 

Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallonmuffins. Jag har lämnat det klassiska muffinsbakandet, hela vispa ägg och socker-grejen och använder ett annat recept nu som är enklare och dessutom blir muffinsarna så mycket saftigare och godare. Receptet är från början till en kaka som jag bakat i alla möjliga former här på bloggen innan, Mariannes chokladkaka heter den. Min absoluta favoritkaka. Som en marabou chokladkaka men i mjuk form. Det här receptet är däremot lite omgjort och med vanilj och hallon istället för choklad. Verkligen värt ett försök, särsklt om man har ont om tid. Glad sommar!


Hallonmuffins 12 st

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten

Ca. 1 dl hallon

pärlsocker


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.  

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda ner det smälta smöret i smeten.

5. Rör ner äggen, ett i taget.

6. Rör ner vattnet och rör till en jämn smet.

7. Fördela smeten i 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt.

8. Strö över hallon över varje muffins och tryck ner dem lite. Strö över pärlsocker.

9. Grädda i ca. 20 minuter - känn efter så de inte är kladdiga.

Klart!

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards