En kaka i ugnen

Snabbgjord rabarberpaj (med kokossocker om man vill)

Av enkakaiugnen - 2018-06-28 22:15

     

Det finns två riktigt roliga sätt att baka på. Det ena är när man har hela dan på sig och kan lyssna på en massa bra p3-program och annat och hålla på med flera projekt samtidigt. Något brukar då oftast sluta i katastrof men det är roligt på vägen dit och det blir lite tempo på det hela.

Det andra är när man bakar för att någon ska hälsa på. Igår kväll var en sådan kväll. Fick lite hastigt och lustigt dra igång en rabarberpaj och hittade ett bra recept som jag ändrade lite i efter vad jag tyckte. Originalet kom från Jennys matblogg, men här är mitt recept på den.


Det fina med denna typ av pajer är att det går så fort att sno ihop dem när allt görs i en kastrull. Ett enkelt sätt att bjuda på god efterrätt.


Rabarberpaj
ca 5- 6 rabarberstjälkar (så det täcker pajbottnen)
1 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
kanel

Pajsmeten: 
150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ dl kokossocker (ger lite mer kola-lakritsaktig smak)

½ dl vanligt socker

(eller 1 dl av det socker man vill)
 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Skala och skär rabarberna i små bitar. Strö över potatismjöl, socker och kanel.

Pajsmeten: 

2. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
3. Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt ochbred ut havresmeten över
rabarberna i formen.
4. Grädda i ca. 30  minuter, tills pajen fått en fin färg.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards