går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån hemma som gon gör titt som tätt. Så otroligt goda är de och de passar så bra med färskostkrämen och bären. Så då tiggde jag till mig några rullrån och så fick det bli en fruktsallad med färskostkräm och rullrån istället. Blev riktigt somrigt och gott, dessutom enkelt att fixa. Färskostkräm är ju lite syrligare och lite mer smakrik än bara grädde så den är absolut värd att prova. Man kan ju variera hej vilt, med de bär eller frukt man har. Den är jättegod att varva med lemon curd i glas och servera med blåbär och krossade digestive. Eller med något annat. Det är helt enkelt svårt att misslyckas med denna. Receptet kommer från svt.se.
Cheesecake/färskostkräm
200 g färskost
½ dl strösocker
1,75 dl vispgrädde
1krm vaniljpulver
½ st citron (saften)
Gör så här:
1. Vispa färskost och strösocker fluffigt och vispa sedan ned lite i taget av grädden.
2. Tillsätt vaniljpulver och vispa tills krämen känns luftig och len. Pressa i citronsaft och blanda tills du har en slät kräm.