Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad och de här supergoda chokladmuffinsarna. De är glutenfria och sötade med dadlar istället för vanligt socker, så lite nyttigare än en vanlig muffins är de också. Idag öste det efterlängtade regnet ner här, en perfekt bakdag alltså. Det blev en sats av dessa och jag provade att använda kikärtsspad istället för ägg för första gången. Det blev riktigt bra konsistens men en liten bismak tyckte jag. Ska testa med vanliga ägg nästa gång. Här är receptet, återkommer med bokens namn.
Glutenfria kladdkakemuffins 6-8 st
1 dl torkade mandlar
3 ägg (jag använda 9 msk kikärtsspad)
3 msk kokosolja
1 dl mandelmjöl (jag malde blandade nötter till mjöl)
1 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
lite salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Sätt muffinsformar i en plåt.
2. Hacka dadlarna i mindre bitar.
3. Mixa dadlar, ägg och kokosoljan i en matberedare till en slät smet.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke och mixa sedan ner det i den andra smeten.
5. Fördela smeten i formarna och grädda i ca. 15 minuter (längre om man vill ha dem mmindre kladdiga).
Servera som de är eller med grädde och bär.