En kaka i ugnen

Snabba, glutenfria frallor!

Av enkakaiugnen - 2018-07-29 16:00

   

Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp.

Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar ju sån tid att baka. Så när jag hittade det här receptet var jag tvungen att prova. Sen visade det sig som vanligt att hälften av ingredienserna var slut (ingredienslistorna i dessa glutenfria recept är oändliga) så jag fick höfta och skapa lite eget. Fast det är ju egentligen det allra roligaste. Resultatet blev goda, smakrika platta frallor med bra konsistens. Kommer definitivt att baka dessa igen! Här är receptet men omgjort på mitt vis.


Enkla frukostfrallor 6 st

3 dl vatten

1 msk vitvinvinäger

1 msk flytande honung

2 msk rumsvarm kokosolja


1 dl solrosfrön (eller ½ sesam + ½ linfrön)

2 tsk fibrex (finmalet psylliumfröskal)

1 dl glutenfritt havremjöl

1 dl bovetemjöl

1 dl glutenfria haregryn

1,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt


Gör så här:

Sätt ungen på 225 grader.

1. Vispa ihop alla blöta ingredienser i en bunke.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner dem i vätskan.

3. Blanda snabbt ihop till en kletig deg och låt den svälla i 5-10 minuter.

4. Skopa upp frallorna en och en med en sked, på en plåt med bakplåtspapper.

5 Grädda i 15 minuter och slå sedan av ugnen. Låt frallorna stå kvar i eftervärmen en stund så de blir genomtorra.

Klart!

     

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards