I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt nytt recept med vit choklad, punsch och passionsfrukt. Den hade fått så bra omdöme på ICAs hemsida att jag kände att det inte kan gå fel. Det kan det väl i och för sig alltid, särskilt när det är mousse och gelatin inblandat. Men nån slags rutin har jag väl fått på de här åtta åren så det gick bra med allt. Den blev riktigt god också, så recensionerna stämde! Gott med punsch i moussen, det ger den en extra kick. Och passionsfrukt är jag ju slav under. Tänkte skriva att "det är sen gammalt" men det kan jag bara inte eftersom jag läser det överallt. Intressant det där hur vi plockar språk från andra och förändrar hur vi pratar. Språk är också mode så att säga. Nu blev det här ett inlägg om nåt helt annat. Åter till tårtan, här är den. Receptet kommer från ica.se.
Gott nytt år!
Moussetårta med vit choklad och passionsfrukt Portioner: 8 bitar
Botten
200 g mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
1 msk kakao
Mousse
200 g vit choklad
2 msk punsch eller cognac
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt
Passionstäcke
2 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
4 mogna passionsfrukter
Gör så här: