Det här var ett perfekt recept för mig. Det går snabbt att göra, kräver få ingredienser och är så lite omständigt som det går. Blev dock lite besviken på resultatet, tyckte smaken blev lite för söt. Nästa gång ska jag prova med hälften av sockret och skiva ner i citron när saften står och drar. Ett hett tips är att använda saften som bas i den här drinken som vi provade i veckan. Riktigt somrig och god, en spritzer med citron och svartvinbär. Receptet kommer från alltommat.se.
Svartvinbärsbladssaft
5 min + 5 timmar för saften att dra. Frisk saft som håller ca 3 veckor i kylen.
Till ca 1 liter:
2 liter löst packade svartvinbärsblad
1 liter vatten
2 dl strösocker
Gör så här:
1.Skölj bladen och lägg dem i en kanna. Koka upp vatten och socker och häll det över bladen. Låt det dra i rumstemperatur ca 5 timmar.
2. Sila saften och späd med vatten till lagom styrka när den ska drickas, eller använd i drinkar.