Fick äta en så beroendeframkallande god kokostoscakaka hos mamma förra veckan och vill göra en egen. Hittade en glutenfri variant i boken "Baka glutenfritt" med mindre socker som jag testade, med förvånande bra resultat! Ska absolut göra den fler gånger. Bra konsistens och såå god smak!
Toscakaka med kokos 6 bitar
1 dl havremjöl
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
1 msk finmalet psylliumfröskal
75 g smör
2 ägg
0,5 dl honung
Kokostoscatopping:
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 msk valfri mjölk
50 g kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en liten rund sockerkaksform som rymmer ca 1 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
3. Smält smöret.
4. Blanda ner smöret, äggen och honungen i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan vila i formen i ca 5 minuter. Lossa kanterna med en kniv och ta kakan ur formen.
Topping:
1. Koka ihop alla ingredienser till toppingen i en kastrull, under omrörning i 1-2 minuter eller tills den tjocknar.
2. Häll toppingen på kakan då kakan fortfarande är varm. Låt kakan svalna något innan den pudras med florsocker och skärs upp.