En kaka i ugnen

Glutenfri kokostoscakaka med honung.

Av enkakaiugnen - 2020-05-01 09:10

Fick äta en så beroendeframkallande god kokostoscakaka hos mamma förra veckan och vill göra en egen. Hittade en glutenfri variant i boken "Baka glutenfritt" med mindre socker som jag testade, med förvånande bra resultat! Ska absolut göra den fler gånger. Bra konsistens och såå god smak!


Toscakaka med kokos 6 bitar
1 dl havremjöl 
0,5 dl majsstärkelse 
0,5 dl mandelmjöl 
1 krm vaniljpulver 
1 krm bakpulver 
1 msk finmalet psylliumfröskal 
75 g smör 
2 ägg 
0,5 dl honung

Kokostoscatopping: 
50 g smör 
0,5 dl strösocker 
1 msk majsstärkelse 
1 msk valfri mjölk 
50 g kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en liten rund sockerkaksform som rymmer ca 1 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

3. Smält smöret.
4. Blanda ner smöret, äggen och honungen i bunken med de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och jämna till ytan.

6.Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.


Låt kakan vila i formen i ca 5 minuter. Lossa kanterna med en kniv och ta kakan ur formen.

Topping:

1. Koka ihop alla ingredienser till toppingen i en kastrull, under omrörning i 1-2 minuter eller tills den tjocknar.


2. Häll toppingen på kakan då kakan fortfarande är varm. Låt kakan svalna något innan den pudras med florsocker och skärs upp.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards