Ja man nästan ser ju hur god den här är! Vaniljkaka med chokladfyllning i form av kakaoströssel, allt man behöver i samlad form. Hittade receptet på Niinis blogg, men hon bakar den med O'boy. Tyckte det lät lite väl sött, så testade kakao istället och det blev kanon.
Vaniljkaka med chokladfyllning
Smet:
3 ägg
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3,5 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk också)
100 g smält smör
Strössel:
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
0,5 dl kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Häll i det i smeten och rör om med slickepott.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Häll i det smälta smöret
3. Häll i mjölken och rör till en slät smet.
4. Gör strösslet: Smält smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och kakao och rör ut det ordentligt.
5. Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd plåt, ca 25×35 cm. Kunde plåt funkar också, då blir lakan bara högre.
6. Fördela ut strösslet över hela kakan. Grädda på 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka är torr när du känner med sticka.