Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället.
Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligare och tydligare blåbärssmak. Den blev riktigt god, saftig och med riktigt god blåbärssmak! Bra alternativ till blåbärspaj!
Blåbärsmums ca. 30 bitar
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl solrosolja
3/4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
Blåbärsglasyr
2 dl blåbär (tinade eller färska)
50 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
kokos att garnera med
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockeri en bunke.
3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke och rör sedan ner mjölk, olja och smör i smeten.
4. Blanda ner mjölblandningen i den andra smeten och blanda till en slät smet.
5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över blåbären och grädda i 20-25 min. Låt svalna.
Glasyren:
1. Mosa blåbären med en gaffel.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen och rör ner blåbären, florsocker och vaniljsocker.
3. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.