En kaka i ugnen

Blåbärsmums, blåbärskaka med glasyr!

Av enkakaiugnen - 2021-08-01 09:31

    

Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället.

Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligare och tydligare blåbärssmak. Den blev riktigt god, saftig och med riktigt god blåbärssmak! Bra alternativ till blåbärspaj!


Blåbärsmums ca. 30 bitar

100 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

½ dl solrosolja

3/4 dl mjölk

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl blåbär


Blåbärsglasyr

2 dl blåbär (tinade eller färska)

50 g smör

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

kokos att garnera med


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Låt svalna.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockeri en bunke.

3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke och rör sedan ner mjölk, olja och smör i smeten.

4. Blanda ner mjölblandningen i den andra smeten och blanda till en slät smet.

5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över blåbären och grädda i 20-25 min. Låt svalna.


Glasyren:

1. Mosa blåbären med en gaffel.

2. Smält smöret i en kastrull på spisen och rör ner blåbären, florsocker och vaniljsocker.

3. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.

 

 
 
Ingen bild

Ulla

30 juli 2023 13:17

Det står inte hur mycket mjöl det ska vara i smeten.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards