Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldigt lätt att få till. Den blir inte lika söt som en vanlig vörtlimpa, så vill man ha den sötare kan man ju enkelt lösa det med lite mer sirap. (Ursäkta bildkvaliteten, men kunde inte göra annat idag).
Glutenfri vörtlimpa 1 limpa
3 dl havremjöl (malda havregryn)
2,5 dl bovetemjöl
0,5 dl fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1 påse vörtmix (eller efter smak)
4 dl filmjölk
3 msk sirap
1 dl julmust
1 dl mörkt öl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och de blöta i en annan bunke.
3. Rör ihop allt till en slät smet och klicka ut i en bakplåtsklädd brödform.
4. Grädda i ca. 60 minuter tills brödet fått en hård skorpa och inte är kladdigt.
Klart!